Najčešća pitanja

Odrasli

Kada se održavaju tečajevi za odrasle?

Tečajevi se održavaju od ponedjeljka do petka u popodnevnim satima (između 16:00 i 21:00), ovisno o dogovoru sa polaznicima. Tečajevi se održavaju dva puta tjedno po 2 školska sata.

Koliko traje tečaj?

Tečaj traje četiri mjeseca i u jednoj školskoj godini je moguće završiti 2 modula tj. stupnja.

Četiri mjeseca, nije li to predugo?

Naime, prema našem dosadašnjem iskustvu, ljudi koji upisuju tečaj imaju i drugih obaveza (posao, obitelj) pa smo procijenili da je 4 školska sata tjedno optimalan broj sati kako bi se osoba mogla kvalitetno posvetiti dodatnom ponavljanju gradiva kod kuće, pisanju domaćeg rada, čitanju lektire i sl. Na ovaj način ne dolazi do zasićenja, preopterećenosti i što je najvažnije- osoba uviđa napredak.

Je li moguće tečaj platiti u ratama?

Tečaj za odrasle je moguće platiti u pet mjesečnih rata,bez plaćanja upisnine! Popust odobravamo na plaćanje gotovinom te na članove obitelji. Pogledajte cjenik!

Može li mi tvrtka u kojoj sam zaposlen platiti tečaj?

Da. Telefonski nas kontaktirajte ili nam putem elektronske pošte pošaljite podatke o tvrtki (ime tvrtke, adresa, oib), a mi ćemo Vam u najkraćem roku poslati ponudu ili predračun.

Koliko ima stupnjeva?

Stupnjevi su organizirani u skladu s EU jezičnom mapom (A1-C2), a unutar svake razine postoje moduli. Svaka razina ima određeni broj modula, a svaki modul ima 65 sati.
A1-1 modul
A2-2 modula
B1-4 modula
B2-3 modula
C1-4 modula
C2-2 modula
Po završetku svakog modula izdaje se diploma škole stranih jezika Calimero.

U godinama sam, a želio bih učiti strani jezik. Hoću li se uklopiti?

Tečajeve stranih jezika organiziramo za početnike i napredne, bez obzira na godine. Potrebna je samo dobra volja.

Upisao bih tečaj, ali ne znam koja je razina mojeg znanja.

Kako bismo što preciznije odredili nivo Vašeg predznanja, potrebno je pristupiti testiranju koje se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Pismenom dijelu možete pristupiti putem naše web stranice. Ispunite test! Nakon pismenog dijela pristupate usmenom dijelu u prostorijama škole. Nakon testiranja ćemo Vam preporučiti stupanj s kojeg bi trebali krenuti. Profesor će Vam zatim prezentirati program obuhvaćen tečajem te predstaviti literaturu te metodologiju rada. Testiranje je besplatno te Vas ono ne obvezuje na upis u tečaj.

Koliko polaznika ima u grupi?

Do 10. Na taj način Vam omogućavamo da komunicirate te usvajate jezične i gramatičke strukture na primjeren način te uvidite svoj napredak.

Dok slušam puno toga razumijem, ali imam problema sa komunikacijom.

Osobe koje smo smjestili s Vama u grupu su odrasle osobe koje muči isti problem kao i Vas. Iz tog razloga nastojimo da atmosfera na satu bude što ugodnija i opuštenija, ali i stimulirajuća. Kroz različite aktivnosti i suvremenu metodologiju rada pokušavamo Vas uvijek iznova motivirati Vašim vlastitim napretkom.

Želim pohađati individualnu nastavu. Moram li se uklopiti u fiksni termin s obzirom da mi to posao ne dopušta?

Ne, ne morate dolaziti uvijek u fiksnom terminu. U dogovoru s profesorom odrađujete svoje tjedne sate u vrijeme koje Vama odgovara.

Djeca

Kada se održavaju tečajevi za djecu?

Tečajevi za djecu se održavaju od ponedjeljka do petka između 16:00 i 20:45 te subotom od 8:00-13:00, ovisno o uzrastu.Termin se utvrđuje na početku školske godine u dogovoru s roditeljima.Tečaj se održava 2 puta tjedno po jedan školski sat i traje 60 odnosno 65 školskih sati kroz cijelu školsku godinu.

Je li tečaj za djecu moguće platiti u ratama?

Da. Tečaj za djecu je moguće platiti u 10 mjesečnih rata. Pogledajte cjenik!

Moje dijete ima 4 godine i zainteresirano je za jezik, no treba li znati pisati?

Ne. Naše aktivnosti za djecu od 4-6 godina su prilagođene njihovom uzrastu, a uključuju: pjevanje, ples, igru na stranom jeziku,glumu na stranom jeziku, bojanje, ljepljenje sličica, gledanje crtanih filmova na stranom jeziku, izrađivanje prigodnih čestitki i sl. Iako postoji priručnik, on služi kao vizualna potpora te za bojanje, spajanje pojmova i sl. Priručnik koji koristimo ima i dodatne materijale poput DVD-a s crtanim filmovima, sličice u boji, postere, cd sa pjesmicama, plišane lutkice itd. Svaki crtani film je tematski vezan uz lekciju koja se obrađuje, stoga predstavlja edukacijski materijal koji učvršćuje usvojeno gradivo. Priručnike koje koristimo u nastavi izdali su vodeći svjetski izdavači poput Oxford University Press-a i Pearson-a.

Ako dođemo na prvi sat, jesmo li obvezni nastaviti ukoliko se djetetu nije svidjelo?

Prvi sat je ogledni sat i kao takav je besplatan te Vas ne obvezuje na daljnji nastavak tečaja.

Moje dijete ima problema kod usvajanja jezika u školi. Što je za njega, tečaj ili instruktivni sati?

Dijete bi trebalo doći u školu stranih jezika na testiranje i potom se konzultirati sa profesorom oko izbora poduke. No u pravilu je tečaj za djecu koja nemaju problema s jezikom te žele proširiti svoje znanje izvan onog školskog, dok instruktivni sati (jedan na jedan) pomažu djeci kod poteškoća u savladavanju školskog gradiva.

Imam srednjoškolca koji se želi pripremiti za državnu maturu iz engleskog jezika, no ima problema s jezikom.

Po Vašem dolasku testirati ćemo Vašeg srednjoškolca te Vam predložiti program rada skrojen prema njegovim potrebama. Uz uporan rad uspješno ćemo ga pripremiti za ispit zrelosti.
Karta